søndag 14. juni 2009

Færderseilasen 09 - Arvilla VS Frøya

Ja, da var den årlige færderseilasen 2009 herved overstått for denne gang, med de to supre båtene Arvilla og Frøya, og med færderseilasens kuleste mannskaper ombord i disse to.
Start kl 18.00 fredag kveld I Son. Vi (Arvilla) vant starten foran de 3 båtene som var med i den megakule skøyteklasse B inkuldert Frøya :D Det blåste ganske mye og vi seilte vel i ca 6-7 knop ganske hele veien til færder fyr.


Arvilla IV med mannskap:
Skipper: Anders Terje Gundersen (onkel)
Navigatør: Karl Bjørn Gundersen (Pappa)
Matros: Maren Emilie Gundersen
Matros: Tuva Gundersen (kusine)
Matros: Hans Jørgensen (kamerat av pappa og Anders)


<--Frøya (færder 09)
Frøya med mannskap:
Erik Solfjeld (skipper)
Erlend Solfjeld Kjelstad
Stine Solfjeld Kjelstad
Hanne
Bjørnar

Disse to ekstrembåtene var det som "egentlig" seilte mot hverandre i denne seilasen, selv om det var med en båt til, Skuld, som vi ikke så så mye til stakkar. vi holdt utkikk etter Frøya hele tiden med kikkert :P Adrenalinet og konkuranseinstinktet var på topp i 14 timer, og det ble mye oppdiktede historier om Frøya og taktikken deres for å klare det UMULIGE, nemlig å slå Arvilla i færderseilasen. Til tross for relativt god seiling fram til færder, runda Frøya Færder fyr ca fire-fem minutter før oss (nedtur), og etterpå fikk vi vite at vi faktisk runda som nummer 3 :O sist i vår klasse (dobbel nedtur). Vi hadde en knakende god runding med staken 1 cm fra båten (det føltes sånn værtfall), og tok innpå Frøya og passerte dem ca 10 minutter etter runding. (Nå skal det sies at deres klyver røyk, men de fikk den fort opp igjen, grunnet at Erik klatret opp i masta og klarte å få ned alt som hadde røket (creds til han for det)).

Frøya forsvant fort bak oss :D - og tilslutt kunne vi nesten ikke se dem, fordi lantærnene deres hadde slukket. Vi seilte i mange timer og det var super kaldt.
Anntrekket mitt besto derfor av:
fra innerst til ytterst:
- ullundertrøye
- T-shorte
- Hettegenser
- ullgenser
- Bergans softshell jakke
- overlevelsesdress
Da så jeg slik ut:


Vi kom i mål 08.03 i Horten lørdag morgen (ny rekord) :D
Da fikk vi vite at Arvilla IV hadde vunnet færderseilasen 2009 for første gang på 20 år :D:D hele 2 timer før 2.plassen som nemlig var Frøya (hohoho) :D På kvelden var det arrangementer og Karl Bjørn, Anders, Erik, Erlend, Stine, Tuva, Hans, Hanne, Bjørnar og jeg så på Ila-Auto og Trang fødsel spille, noe som var veldig gøy. Damer midt i værste 40-års krise hoppa rundt i trange rosa Kari Traa t-shorter, og sang til Trang Fødsel. Da "Pappa driter penger" kom klarte ikke vi heller styre oss, og begynte å hoppe og synge vi også :P Vi vurderte å se på Ompakara etterpå, men fant ut at det ikke var noe for oss. jeg red rodeo foresten :P haha

Søndag morgen... kom 1 minutt for seint til premie utdeling og måtte bare hente premien vår etterpå fordi arrangørene plutselig hadde bestemt seg for å ta skøytene først xD jaja...


Se nøye så synes premien (tips: bruk forstørrelses glass) :D

Da gjenstår det bare å se hvem som vinner Hollenderseilasen 2009 til høsten! :D

5 kommentarer:

  1. erlend øverstkommanderende på Frøya14. juni 2009 kl. 15:49

    Jeg vet hvem som vinner:D på Hollænderseilasen skal vi ha revansje!

    SvarSlett
  2. haha.. er ikke så sikker på den revansje planen din altså øverstkommanderende! :P men dere har jo alltids lov å håpe. ikke bli alt for skuffet da!:P hihi (a)
    :D

    SvarSlett